Welk interieur ben jij?

Je hebt net de sleutels ontvangen van je nieuwe huis of wil je huis een complete make over geven. Je doet wat onderzoek, huurt een busje bij een lokaal autoverhuur bedrijf en schaft nieuw interieur aan. Je interieurkeuze lijkt in eerste instantie een keuze van smaak, waarbij je de huidige trends van dat moment gebruikt om je te laten inspireren. Een interieurkeuze zegt echter meer dan dat over hoe jij bent als persoon.  Mocht je nou nog geen nieuw interieur uit hebben gezocht? Dan kun je wellicht aan de hand van deze beschrijvingen achterhalen welke stijl goed bij jou past.

Industrieel interieur
Dit interieur is geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Over het algemeen moet het een praktische inrichting hebben, waarbij versieringen niet erg centraal staan. De meeste mensen die voor dit interieur kiezen hebben een druk dagelijks leven. Dit interieur brengt een bepaalde soort rust met zich mee, waardoor mensen na een drukke hectische dag volledig tot rust kunnen komen. Bovendien vergt industrieel interieur minder tijd en aandacht. Een bakstenen muur met ijzeren steunpilaren kan prima. Kabels van de televisie en het internet? Geen probleem. Gezelligheidsdieren die van warmte houden, kunnen deze inrichting als een beetje kil ervaren.

Scandinavisch interieur
Voor deze mensen is wellicht een Scandinavisch interieur beter. Dit is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en kenmerkt zich door zijn strakke vormgeving en warme kleuren. Ook hier worden accessoires beperkt en kunnen mensen na een drukke dag hier echt tot rust komen. Het vergt echter iets meer tijd en aandacht dan het industriële design. Aangezien patronen en geometrische vormen bij de Scandinavische stijl erg toepasselijk zijn, moeten deze wel goed bij elkaar passen. Dit kan namelijk de sfeer van je woning echt maken en kraken. Dit zorgt er ook voor dat mensen die van wat meer afwisseling houden dit al door kunnen voeren door slechts af en toe wat kleine dingetjes aan te passen.

Landelijk interieur
Bij het landelijke interieur staat warmte en gezelligheid echt centraal en is vaak een mengeling van lichte kleuren en zachte stoffen. Het geeft over het algemeen een hele lieve en zachte uitstraling met veel licht. Mensen die echt van veel daglicht houden en zorgzaam zijn is dit interieur zeer passend. Dit interieur biedt je ook meer de mogelijkheid om echt creatief te zijn. Binnen het landelijke design zijn er namelijk heel veel verschillende kleurencombinaties die jij aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kan invullen. Zo zijn pasteltinten en aardtinten typisch voor deze stijl. Het interieur wordt daarom ook vaak wel toegepast door mensen die erg van de natuur houden en hierin ook tot rust komen. Bovendien biedt het landelijke design je de mogelijkheid om meubels en decoraties van verschillende afkomst te combineren. Tweedehands meubels zijn dan ook geen probleem.

Van busje huren naar een compleet nieuw interieur kan dus ook iets zeggen over jou als persoon en wat jij nodig hebt in je huis. Over het algemeen wil iedereen tot rust komen in zijn eigen huis, maar met welk interieur kom jij het snelste tot rust?