Welke spullen moet je echt elke dag schoonmaken?

Je huis van top tot teen boenen, niet iedereen heeft daar zin in. In plaats van elk hoekje en gaatje in je huis af te gaan, kan je ook kijken welke dingen je echt elke dag schoon moet maken en welke niet. Zo ben jij een stuk minder lang bezig met schoonmaken door alleen het hoognodige te doen. In dit artikel lees je wat jij elke dag moet schoonmaken.

Koffiezetapparaat

Ben jij een grote koffieliefhebber? Dan raden wij je sterk aan om elke dag je koffiezetapparaat te reinigen. De melk elke week vervangen is ook een must. Als jij meerdere keren per dag een kopje koffie zet wordt het apparaat viezer dan je denkt. Om te voorkomen dat jouw koffieapparaat straks niet meer bruikbaar is door alle viezigheid en een grondige schoonmaak kan gebruiken, is een lapje door de machine halen een kleine moeite.

Keukenvloer

Tijdens het maken van ontbijt, lunch of avondeten valt er weleens iets op de grond zonder dat je het doorhebt. Dit is een feest voor muizen, maar niet voor jezelf. Daarom is het belangrijk om goed om te letten of er olie of saus is gevallen en het direct schoon te maken. 

Bodem van je tas

Wees eerlijk, maak jij je tas wel eens schoon? Waarschijnlijk niet. In jouw dagelijkse handtas gooi jij jouw snacks om de dag door te komen, make-up voor een touch up vlak voor een feest en nog veel meer dingen. De bodem van je tas komt dus in aanraking met best wat spullen die bacteriën kunnen bevatten omdat ze niet dagelijks worden schoongemaakt. Zoals je telefoon, maar daar komen we later op. Bekijk daarom eens de bodem van je tas en ontdek hoe vies het echt is. 

Je telefoon

Grote kans dat jij je telefoon overal mee naartoe neemt. In de trein, naar buiten, bij het avondeten of zelfs naar het toilet. Je wast je handen wel na het eten, maar je telefoon niet. De telefoon wordt langzamerhand een bron van bacteriën. Een rubberen mobielhoesje verzamelt ook meer bacteriën dan een mobiel zonder hoes. Elke dag een doekje over je mobiel halen kan daarom geen kwaad. 

Kan jouw hele huis of kantoor eigenlijk wel een extra grondige schoonmaak gebruiken? Dan kan je kiezen voor een opleveringsschoonmaak. Vooral bij een verhuizing of oplevering van een pand is dit een goede keuze.