Woning verkopen zonder makelaar

Als je gaat verhuizen dan denk je vast aan de standaard verkoopprocedure. DIe is nogal vermoeiend en kan soms lang duren. Je moet dan constant je huis netjes houden voor de hordes aan mensen die je huis komen bezichtigen. Daarnaast moet je waarschijnlijk nog de nodige reparatiewerkzaamheden aan je huis doen zodat degene die je huis komen bekijken een hele goede indruk krijgen. Maar wist je dat dit gedoe volledig over kunt slaan? Je kunt namelijk je woning verkopen zonder makelaar aan een huis opkoper.

Hoe werkt dat dan

Nou, vrij simpel. Een huis opkoper heeft er zijn werk van gemaakt om huizen op te kopen. De naam spreekt wat dat betreft eigenlijk redelijk voor zich. Een huis opkoper ziet handel in jouw huis en behandelt het dan ook als handelsobject. Nadat jouw huis opgekocht is kan een opkoper het huis gaan verhuren. Ook kan hij het laten opknappen en vervolgens doorverkopen aan een andere potentiële koper. Ideaal voor jou dus wanneer je geen tijd, zin en gelegenheid hebt om het hele proces met een makelaar te doorlopen.

De voordelen van verkopen aan een opkoper

Maar wat zijn dan precies de grote voordelen van van je huis laten opkopen door een huis opkoper? Nou, allereerst dus dat je flink wat kosten bespaart. Je hoeft geen reparaties aan je woning te laten doen om de beste verkoopprijs te realiseren. Daarnaast bespaar je flink op de makelaarskosten. Een verkoopmakelaar werkt vaak met een vast courtage over de uiteindelijke verkoopprijs. Dus dat kan om duizenden euro’s gaan. Dat geld hou je lekker in je zak. Daarnaast bespaart het je een hoop tijd en plannen. Je hoeft je huis niet verplicht te verlaten op het moment dat potentiële kopers je huis komen bezoeken. Daarnaast hoef je niet veel heen en weer contact te hebben met de makelaar om tot een goede deal te komen.

Een opkoper van huizen ontneemt deze zorgen door in één keer een scherp bod neer te leggen waarmee jij met een gerust hart jouw huis kunt verkopen. Geen bezichtigingen, geen grote kostenpost, geen gezeur. Dat is het voordeel van woning verkopen zonder makelaar.