Zelf een gietvloer maken

Er zijn veel bedrijven die je aanbieden om te helpen met het gieten van een vloer. Maar wist je dat het ook mogelijk is om dit zelf te doen? De materialen worden aangeboden door Epoxywinkel.nl. Hier vind je werkelijk alle materialen om een gietvloer aan te brengen. Maar je vindt ook gelijk een handleiding waarin alle stappen wordt beschreven die je moet doorlopen om een vloer succesvol te gieten. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden en werkwijze.

Steeds meer kleuren en mogelijkheden

Voorheen waren gietvloeren nog grijs en misschien een beetje saai. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Je kan een gietvloer namelijk in alle gewenste kleuren laten aanbrengen, en ook als je het zelf gaat doen is dit mogelijk. Dit komt omdat de bovenste laag van de vloer bestaat uit een coating, dit is eigenlijk een soort verf die zorgt voor de kleur en ook bescherming op de vloer. Je kan een gietvloer daarom in bijna alle kleuren van de regenboog leggen. Je kan er zelfs voor kiezen om een patroon of een afbeelding in de vloer te verwerken, iets wat tegenwoordig ook steeds vaak gedaan wordt. Daarnaast wordt er steeds vaker voor gekozen om een betonvloer na te maken met een kunststof gietvloer, dit wordt ook wel een gietvloer met betonlook genoemd*.

*Bron: https://www.gietvloerbetonlook.nl/ 

Profiteer van een lange levensduur

De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om een vloer in een woning te gieten is de levensduur en het onderhoud. De vloer gaat namelijk lang mee en is eenvoudig te onderhouden. Je hoeft niet veel te doen om een gietvloer in een goede staat te houden. Je kan af en toe een dweil een stofzuiger over de vloer heen halen en de ondergrond blijft in een uitstekende staat zodat je er jarenlang van kan genieten.

Toch een vakman inschakelen?

Mocht je er niet uitkomen met het gieten van de vloer in je woning? Dan is het altijd mogelijk om achteraf alsnog een specialist in te huren. Deze kan de bestaande vloer herstellen en de gietvloer in een keer goed voor je aanbrengen. Je kan er ook gelijk voor kiezen om een vakman in te schakelen, zo kom je nu vooral niet voor dubbele kosten te staan om haar kan je lekker achterover leunen en binnen de kortste keren genieten van je nieuwe vloer.